Krpice sa zeljem

Tjestenina, flekice sa zeljem

Još jedno jelo iz mog djetinjstva koje jako volim i kad ga napravim teško mi je paziti koliko ću pojesti za jedan obrok.




Jelo je sasvim jednostavno i brzo se priprema, ako upotrebljavate gotovu tjesteninu. Naravno, traje nešto duže ukoliko radite domaću, ali je svakako i finije.


SASTOJCI:
  • 1 paket tjestenine ili adekvatna količina domaće tjestenine
  • 1 manja glavica svježeg zelja
  • 2 - 3 žlice ulja (ja sam stavila pola suncokretovog, pola maslinovog)
  • 1 čaša vode za podlijevanje
  • sol 
  • papar (malo veća količina, bez papra nisu tako ukusni).


PRIPREMA:

  • U kipuću slanu vodu ubaciti tjesteninu i kuhati uobičajeno vrijeme, već prema tome volite li tvrđe ili mekše.
  • U međuvremenu izrezati zelje i staviti peći u veću vruću tavu u koju ste dodali ulje. Oko 10 minuta peći bez poklopca uz miješanje, tako da zelje malo zarumeni (otprilike kao kad pečete luk). To daje onu ugodnu svijetlo smeđu boju.



  • Kad zelje malo zarumeni, posolite, popaprite, zalijte s malo vode i dalje pirjajte poklopljeno uz povremeno miješanje i podlijevanje.


  • Gotovo je kad ispari voda, a zelje je mekano i ima žuto-smeđu boju.
  • Skuhanu tjesteninu procijedite i dodajte u tavu sa zeljem, dobro promiješajte, dodajte još malo papra, prema ukusu i ostavite cca 5 minuta da se sastojci povežu, i možete servirati.


  • Vrijeme pripreme je otprilike 35 minuta


Ovo jelo može se servirati kao prilog uz meso, pržene gljive, pohani sir i slično ili kao predjelo.

Ja ga volim bez drugih dodataka i radim ga sebi za ručak ili večeru kao glavno jelo, a mojim gladnim dečkima ubacim  piletinu ili hrenovke.

Glazba za dušu: Prozor prema zalazu

Dobar tek!


P.S. Dodajem novi video gdje možete pogledati pripremu krpica sa zeljem:





Primjedbe

  1. Obožavam, ali moraju biti krpice;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh, da, svakako si u pravu, to je onda to! Ono pravo!
      Ja često mijesim tijesto, ali nekad ne stigneš, pa kad treba na brzinu,
      pojedem i ovo kupljeno. Još uvijek ga više volim sa zeljem nego
      sa mesom.

      Izbriši

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!