nedjelja, 24. veljače 2013.

Tačkrle punjene porilukom, krumpirom i sirom

Torbice, taškice, tačkrle...




Tačkrle punjene pekmezom sam voljela u djetinjstvu. Pripremala sam ih svega dva puta jer zahtijevaju dosta vremena.
Ovaj put sam eksperimentirala sa potpuno drugačijim tijestom i punjenjem. Naime, u zadnje vrijeme pokušavam u svojoj kuhinji smanjiti upotrebu masnoća i šećera, odnosno koristiti što više hladno prešana ulja, a jela pripremati kuhanjem.
Naravno, to ne mogu baš uvijek, imam zahtjevnu mušku opoziciju koja voli pohano, pečeno, slatko i kremasto na tanjuru.

četvrtak, 21. veljače 2013.

srijeda, 20. veljače 2013.

Pileća jetrica s povrćem





Ovo jelo radim dosta često jer ga svi vole, čak i oni, koji su prije nego što su probali na ovaj način, tvrdili da to ne jedu. Priprema je dosta brza, čini mi se da se više vremena potroši na sjeckanje nego na kuhanje.

ponedjeljak, 18. veljače 2013.

subota, 16. veljače 2013.

Brzi kolač sa zobenim pahuljicama i višnjama







Za jednostavne kolače ja uglavnom koristim osnovni recept za "Jogurt kolač", s tim da prema trenutnoj inspiraciji dodajem sastojke koje imam na raspolaganju.

četvrtak, 14. veljače 2013.

Grenadir marš s batatima

Tjestenina sa kockicama kuhanog krumpira pirjanog s lukom.
Sjeća li se netko još tog starinskog jela?

Ja ga nisam obožavala, ali moglo je proći, ako nije bilo nečeg boljeg.
Sad sam napravila svoju verziju s batatima i jako mi se svidjelo.



pasta s batatima


Vrijeme za pripremu cca 30 min:

utorak, 5. veljače 2013.

Riža ili zob za doručak


Ovo mi je najdraži doručak. Ukusan je, zdrav, ne deblja, a poslije njega dugo nisam gladna.



 


Od jučer mi je ostalo kuhane integralne riže, pa sam ju iskoristila.

Trio fantastikus

Prvi macan

Krznena loptica koju smo odabrali iz susjedinog novog legla prije cca 4 godine. Vrlo nježan, gentleman po prirodi, ustupa svoj tanjur maci, maza,  malo plašljiv i voli se naduriti.
Sudbina je nažalost takva da je morao ostati bez svojih atributa muškosti, iako je vidljivo da mu to još nitko nije uspio objasniti. Kad dođe veljača, ponaša se kao da o tome nema pojma.

subota, 2. veljače 2013.

Uštipci s jabukama

Brzo, jednostavno, jeftino i ukusno  


brze fritule od jabuka
Brzi uštipci s jabukama


Dani su karnevala i krafni, pa je prigodno vrijeme za ove uštipke.

Volim ih jer se brzo pripremaju, ukusni su, potrebno je nekoliko osnovnih namirnica koje obično imamo stalno pri ruci i vrlo su izdašni. U njima nema maslaca ni šećera, osim šećera u prahu za posipanje.


AddThis