petak, 18. listopada 2013.

Tjestenina s mrkim trubačama



Ovu delikatesu od mrkih trubača, domaćeg sušenog špeka, svježe crvene paprike, crnog Pinota i sira, serviranu s tjesteninom toplo preporučujem svima koji ovih dana imaju sreću pronaći ovu izvanrednu gljivu.






Mrka trubača  je gljiva savršenog okusa, nema nikakve otrovne dvojnice pa ju možemo ubrati u šumi bez straha.

četvrtak, 17. listopada 2013.

Domaći džem od šljiva s fruktozom


Džem od šljiva bistrica, pripremljen sa samo  0,5 kg fruktoze




Ovo je modificirani stari obiteljski recept za džem, koji se uobičajeno radio sa bijelim šećerom. Sada sam u količinu od cca 6 - 7 kg očišćenih šljiva dodala samo 0,5 kg fruktoze.

ponedjeljak, 14. listopada 2013.

subota, 5. listopada 2013.

Zelene rolice s gljivama i sirom


Ukusno lagano predjelo koje sadrži pečene gljive, svježi sir i papriku, sve umotano u palačinke od špinata i izrezano na kolutiće 







Stigla je sezona gljiva! Volim ovo vrijeme kad šetnja šumom, osim kretanja na svježem zraku, donosi i plodove šume. 

AddThis