Faširanci iz pećnice

Popečci od mljevenog mesa po izboru, pečeni u pećnici


minced meat steaks from the oven


Faširani šnicli su kod nas omiljeno jelo, ali problem je bio u tome što se klasično uvijek prže u dubokom ulju, a iz zdravstvenih razloga takvu pripremu trebali bi izbjegavati.


Eksperimentirajući s pečenjem uspjela sam ih ispeći u pećnici, a da ostanu izvrsnog okusa, sočni i rumene hrskave korice. Taman tako kako trebaju biti.

Preporučujem ovaj način pripreme, jer ne samo da je zdravije, nego i je jednostavnija priprema. 

Pa, idemo na recept:





minced meat steaks from the oven


Potrebni sastojci:
  • 0,5 kg mljevenog mesa po izboru (svinjetina, junetina, miješano, piletina, puretina,)
  • nekoliko kriški starog kruha, namočenog u mlakoj vodi,
  • 1 veća glavica crvenog luka, sitno nasjeckana,
  • 2 česna češnjaka, sitno nasjeckana,
  • 1 jaje,
  • sol, papar,
  • po želji može se dodati najmanja žličica kurkume, crvene mljevene paprike, malo sitno isjeckanog peršina.
Količine možete prilagoditi svom ukusu, ovo je samo okvirni recept. 


minced meat steaks from the oven

Priprema:
  • Dobro iscijedite namočeni kruh, pa ga izgnječite vilicom u zdjeli u kojoj ćete pripremiti smjesu za šnicle.
  • Sitno isjeckajte luk i češnjak i dodajte smjesi od kruha.
  • Dodajte mljeveno meso, jaje, sol, papar i začine prema ukusu, pa sve skupa dobro izmiješajte da dobijete kompaktnu masu.



minced meat steaks from the oven


  • Na pleh za pečenje stavite navlaženi pek papir i premažite ga uljem pa na to složite popečke. Premažite ih uljem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva C.

minced meat steaks from the oven

  • Pecite 30 - 35 minuta, ovisno o pećnici. Trebaju dobiti boju, ali bitno je da se ne presuše i da ostanu sočni.

minced meat steaks from the oven


  • Izvadite iz pećnice, prekrijte al. folijom i ostavite 15 min da se malo ohlade.

Ja ih obično serviram uz neko varivo od povrća, špinat, blitvu s krumpirom, salatu od graha ili krumpira., krumpir s maslačkom ili koprivom...
Ukusni su i kad se ohlade, praktični za ponijeti na posao.


minced meat steaks from the oven


Osim ovog klasičnog recepta, ja ih često pripremam i na drugi način: izostavim kruh i umjesto njega koristim zobene pahuljice. Recept za to postaviti ću u jednom od slijedećih postova.


Želim vam ugodno kuhanje uz  meni dragu  staru pjesmu !


Dodajem video sa drugom verzijom faširanaca. Umjesto kruha, mogu se staviti namočene i ocijeđeno zobene pahuljice. Pogledajte:






Dobar tek!



Primjedbe

  1. Ovo cu sigurno isprobati,mada cesto pravim u tepsiji fasire tako sto masu poravnam i ispecem i izrezem u kocke ...kao kolac,ali ovo je jos bolja ideja.Hvala za recept i odlicnu ideju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da vam se sviđa! Ja nekad ispečem u kalupu za mafine, iako najčešće radim ovako.

      Izbriši
    2. Vec dugo kako sam obecala isprobati ovaj nacin pripremanja fasira i konacno sam ih napravila,odlicni su i mislim da cu ih cesto ovako praviti,bas ti hvala za recept http://lkutak.blogspot.co.at/2014/12/fasiri-iz-tepsije.html

      Izbriši
  2. O-dli-čno! Hvala ti na ideji jer zaista ne volim ništa prženo u puno ulja. ovo pamtim. Čovjek uči dok je živ, zar ne?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tome je i čar života, zar ne?
      Od kad čitam blogove, puno sam naučila i svaki dan otkrijem nešto novo.

      Izbriši
  3. odlično ti je ovo :)

    i ja već odavno pravim faširane šnicle samo u rerni.

    otkrila sam da mi te iz rerne budu bolje kada stavim prezlu umjesto hljeba i kada u smjesu stavim malo ulja i vode. dovoljno je dvije kašike maslinovog ulja i dvije kašike vode. budu nekako rastresitije. a onda ih ne premažem uljem dodatno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto koristim prezle i sama ih pravim.
      Narežem stari kruh na kriške, osušim u pećnici i sameljem na mašinici za orahe.
      Najčešće ipak napravim kao u ovom receptu. Ulje dodam i ja, ako koristim nemasno meso, npr. mljevenu puretinu.

      Izbriši
  4. SVAKA ČAST GOSPOĐI ,JUČER SSM PRAVILA POPEČKE ,,,,FAŠIRANCE,,,,U PEĆNICI ,,NIKAD VIŠE U TAVI OVO JE PREFINO,,,ALI BAS PREFINO ,,,HVALA,,,

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala :)
    Jako mi je drago da vam se sviđa!
    Uvijek je lijepo dobiti povratnu informaciju, to me stvarno motivira da i dalje pišem blog.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne shvaćam kako sada funkcioniraju komentari od kad je ukinut G+ !!!
    Vratila sam sve na Bloger, ali ne dozvoljava kao prije odgovor na komentare sa profila Blogera :(
    Tretira me kao neku stranu osobu, ili moram koristiti ipak Google, a on navodno više ne radi!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušavam testirati komentare. Ustanovila sam da ako komentiram na vlastitom blogu kao google korisnik, onda kad se klikne ime, link vodi na profil u Bloggeru.
      Sad ne znam što se događa ako čitatelj koji je google korisnik, ali nije bloger, tj. nema profil na Bloggeru, ostavi komentar?
      Ako ga program tretira kao nepoznatog ili anonimnog, onda se njegov komentar ne objavljuje odmah, nego čeka na moderiranje.
      Voljela bih da komentari budu lako dostupni. Ako imate iskustva u vezi s tim, molim vas obavijestite me.

      Izbriši
  7. Odlicne , hvala na receptu !

    OdgovoriIzbriši
  8. Super su mi ispali sinoć, posluženi uz njoke prelivene mladim špinatom u mlijeku.. Radi djece izbjegavam prženjem u ulju i ovako su savršeni, a plus ploča športa je bila slobodna zza kuhanje priloga dok su se faširanci pekli. Hvala na receptu

    OdgovoriIzbriši
  9. Drago mi je da vam se svidjelo!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!