Brzo, zdravo, jednostavno i vegansko jelo.
Pečeni batati izvrsni su uz endiviju salatu |
Jednostavna jela često su i najukusnija! Ovako pripremljeni batati ulaze u tu kategoriju.
Najviše volim upravo ove narančaste, pa kad sam proljetos naišla na sadnice, odmah su posađeni u vrtu.
Ne mogu se pohvaliti velikim prinosom, batati nisu bili veliki, ali su rasli bez herbicida i pesticida i bili vrlo ukusni.
Inače nisam stručnjak za kupovinu batata. Koliko znam, postoje žuti, narančasti i bijeli, ali boja nije vidljiva dok se ne ogule. Događalo se da ih kupim, pa kasnije otkrijem da su bijeli, a ti mi nisu baš ukusni. Ili mi možda samo nisu tako privlačni?
Postoje dani kad nam je život siv i tužan. Tada bi trebalo okružiti se živahnim, vatrenim bojama, toplim ljudima i dobrom glazbom.
Protekla godina bila mi je vrlo teška. Između ostalih ružnih događanja, pokvario mi se i kompjuter, pa nije bilo ni bloganja, a ovaj recept čekao je bolja vremena. Nadam se da će ona zaista doći.
Idemo pripremiti narančaste batate!
Treba nam:
- Batati, količina po vašoj procjeni,
- 2 - 3 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo...),
- Sol.
Priprema:
- Batate ogulite, operite i narežite na kolutove ili kriške.
- U tavi ili voku zagrijte ulje, dodajte batate, promješajte i poklopite.
- Pecite na srednjem plamenu oko 15 minuta uz povremeno miješanje.
- Jelo je gotovo kad batati omekane. Posolite ih kad su već pečeni.
- Servirajte ih uz neku svježu salatu, npr. endiviju.
Ja ih najviše volim pripremiti za večeru bez drugih dodataka osim salate, iako se ovo jelo može servirati i kao prilog uz neko meso.
Želim vam dobar tek, ovaj put uz pjesmu L. Cohena
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!