Salata od kuhanog slanutka i povrća kratko pečenog u tavi
Ovo mi je jedan od dražih recepata, rezultat je vrlo ukusno jelo, vegansko, nisko kalorično, jednostavne pripreme, pogodno za ponijeti na posao i može se pripremiti unaprijed.
Recept je okvirni, količine odredite sami, prema vašem ukusu i dostupnim namirnicama.
Za pripremu trebati će vam tava ili vok.
Od namirnica potrebno je:
- kuhani slanutak, najpraktičnije je uzeti konzervirani,
- par žlica ulja
- sok limuna prema ukusu, sol, papar
- 1-2 režnja češnjaka
- 1/2 glavice luka
- mrkva
- šampinjoni,
- mlada tikvica
- svježa paprika
- mladi kupus (može se zamijeniti prokulicama)
- zelena salata ili endivija za serviranje
Povrće operite i usitnite.
Zagrijte ulje u tavi i svako povrće posebno ispecite, prema vašem ukusu.
Ako volite da bude hrskavo, pecite kraće vrijeme.
Kad je sve ispečeno, posolite, popaprite, dodajte oprani slanutak, papar i limunov sok, prema ukusu.
Servirajte na listovima zelene salate ili endivije.
Pogledajte i drugi recept za brzu salatu od slanutka, možda će vam se svidjeti.
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!