Riža s piletinom i povrćem za 30 min

 Ovo je brzi recept za pripremu riže s povrćem i piletinom u tavi ili voku. 


Rice with vegetables and chicken from the pan for 30 min



Ingredients for rice with chicken and vegetables


Potrebni sastojci:
  • 1 čaša riže (ja sam koristila integralnu),
  • Piletina po izboru (zabatak, pileća prsa, krila, po izboru)
  • 1 veća mrkva,
  • 2 svježe paprike,
  • 1 glavica luka,
  • Stručak peršina, 
  • 2-3 česna češnjaka, 
  • Začini po ukusu (ja sam koristila suho začinsko bilje: origano, ružmarin i bosiljak, može se dodati i lovorov list, celer, sve može biti svježe i sitno nasjeckano)
  • Sol i papar, crvena začinska mljevena paprika, kurkuma, količina prema ukusu
  • 1 čaša pasirane rajčice
  • 2-3 žlice ulja
Ovo je okvirni recept, pa količinu namirnica odredite prema vašim potrebama. 
Ako želite veganski obrok, samo izostavite piletinu, a u jelo možete dodati i 1 tikvicu, manju konzervu slanutka ili patliđan izrezan na kockice.

Ono što je bitno to je omjer riže i tekućine. Na 1 čašu riže stavite 2 i pol čaše tekućine, uračunavši u tu količinu i pasiranu rajčicu. 

Meso izrežite na manje komade, povrće isto izrežite, isjeckajte luk i češnjak i možete pripremati.
Napravila sam video za taj recept, pa možete pogledati ovdje:




Kada sve ispirjate i dodate tekućinu, poklopite i kuhajte na vrlo laganoj vatri. Više nije potrebno stalno miješati. Kad se tekućina dovoljno ukuha jelo je gotovo. Isključite plamen,  ostavite poklopljeno još nekoliko minuta i nakon toga možete servirati.


Napomena: Još uvijek nemam stalak za mobitel, pa snimam tako da ga držim u ruci, što naravno rezultira da video pleše u ritmu sambe :)
Nadam se da mi možete oprostiti takvu koreografiju i početničke greške!

Učinite danas nešto lijepo za sebe i želim vam dobar tek!








Primjedbe

  1. Nedovoljno detaljno. Trebalo bi sve napisati u recept. Kad, što, koliko dugo, u detalje

    OdgovoriIzbriši
  2. U pravu ste, trebala sam navesti približno vrijeme.
    Vrijeme za pripremu sastojaka (guljenje, pranje, sjeckanje) ovisi o brzini i spretnosti osobe koja to radi.
    Sama termička obrada može varirati, ovisno o posuđu koje se koristi (npr. u rosfrei posuđu se drugačije kuha nego u emajliranom), jačini plamena i samoj namirnici koja se priprema (npr. riža okruglog zrna, riža dugoljastog zrna, integralna u odnosu na bijelu rižu i sl.).
    Otprilike za pripremu utrošim cca 10 min, meso i povrće kratko popržim cca 5-10 min, nakon što dolijem tekućinu i smanjim plamen kuha se cca 25-35 min. Gotovo je kad je riža upila tekućinu.

    Hvala vam na posjeti i konstruktivnoj kritici!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!