Punjene tikvice i paprike iz pećnice


Lagano vegansko jelo od krumpira, tikvica i paprike


Stuffed  zucchini from the oven




Potrebne namirnice:

Količine su okvirne, prilagodite svojim potrebama.
  • 2 veće tikvice
  • 2 svježe paprike
  • 2 krumpira
  • 3-4 žlice ulja
  • sol, papar
  • prema ukusu, može se dodati malo crvene mljevene paprike, češnjak u prahu i kurkuma.


potatoes and paprika for stuffed zucchini


Priprema:

  • Ogulite i operite krumpir i izrežite ga na kockice.
  • Tikvice prepolovite uzdužno, i izdubite sredinu da napravite mjesta za nadjev. Ako su tikvice velike, prerežite polovice. Izdubljeni dio izrežite na kockice.
  • Svježe paprike operite i očistite od sjemenki, jednu prepolovite uzdužno, ona će poslužiti za punjenje. Drugu narežite na kockice.
  • Polovice tikvica i paprika premažite uljem.


preparation of stuffed zucchini

  • Usitnjenom povrću dodajte 2 žlice ulja, sol, papar i ostale začine po želji, pa tom smjesom napunite tikvice i paprike.
  • Ostatkom ulja premažite vatrostalnu posudu za pečenje, poslažite tikvice i paprike stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva C.
  • Pecite cca 30  minuta, možda nešto više, ovisno o pećnici. Provjerite da li je pečeno, pa po potrebi pecite još desetak minuta.





Servirajte kao lagani veganski obrok, ili prilog uz pečeno meso.

Ako upotrijebite crvene svježe paprike, izgledati će primamljivije. Možete i ukrasiti sitno sjeckanim svježim peršunom. 
Ja često uz ovo jelo serviram lažni tartar umak od jogurta.


Želim vam dobar tek!




Primjedbe