Salata od kuhanih jaja i svježeg poriluka

Kako iskoristiti višak kuhanih jaja?


Jedna od mogućnosti je napraviti salatu s svježim porilukom.


salad of boiled eggs and fresh leeks



U ovoj niskokaloričnoj salati punoj proteina uživaju i deklarirani mrzitelji poriluka.
Znamo da je poriluk vrlo kvalitetno povrće, ali mnogi ga ne vole ako je pripremljen na uobičajen način, kao varivo.



Potrebna su vam tvrdo kuhana jaja, gornji bijeli dio poriluka i začini.


fresh leek salad


Sastojci:

  • 3-4 tvrdo kuhana jaja
  • gornji bijeli dio svježeg poriluka
  • sol, papar
  • ulje (maslinovo, bučino, suncokretovo)
  • jabučni ocat (ili sok od 1 limuna )
  • ako želite možete dodati i sitno sjeckani svježi peršun

Priprema:
  • ogulite jaja i narežite ih na ploškice
  • poriluk operite, očistite vanjske listove i narežite na kolutiće
  • dodajte sol i papar, ulje i ocat, prema ukusu.
  • lagano promiješajte i poslužite.


Može se poslužiti kao kompletan obrok, a izvrsno paše i uz pire krumpir ili svježe pecivo.
Pripremljena salata može stajati u hladnjaku 2 dana. 


Varijante:
  • Ako ovom jelu dodate ploške krumpira (prethodno kuhanog u lupini), dobiti ćete izvrstan ručak.
  • Umjesto ulja i octa, salatu možete napraviti  s majonezom i limunom.

Odlično je za ponijeti na posao.


Želim vam dobar tek!



Napomena: Ovaj recept je već objavljen na ovom blogu, ali ga ponavljam jer nije bio posebno izdvojen i teško ga je pronaći.

Primjedbe