Brzi, veganski recept za tjesteninu s muškatnom tikvom i tikvicama
Tjesteninu s tikvicama i muškatnom tikvom pripremite po ovom receptu za cca 20 minuta.
Preporučujem ovaj odličan ljetni recept, jer se vrlo jednostavno i brzo priprema, a vjerojatno ne želimo dugo vremena provesti u kuhinji dok su vani visoke temperature.
Ovo vrlo ukusno jelo je ekonomično, namirnice nisu skupe, a može stajati u frižideru do slijedećeg dana. Ukusno je toplo, ali i hladno i prikladno je za ponijeti na posao.
Može se pripremiti sa bilo kojom tjesteninom koju imate, špagetima, pužekima, širokim rezancima, prema vašem izboru.
Potrebni sastojci:
- 1 veća tikvica
- 1/2 muškatne (butternut) narančaste tikve
- 2-3 žlice ulja (odlično je maslinovo, ali može i obično suncokretovo, prema izboru)
- 2-3 režnja češnjaka
- mljevena začinska paprika (ljuta ili slatka)
- kurkuma
- sol
- Možete dodati isjeckani peršin, ali nije obavezno.
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu prema uputstvu na pakiranju.
- Tikvicu operite i narežite na sitne štapiće
- Muskatnu tikvu ogulite i narežite na sitne štapiće
- Ogulite i isjeckajte češnjak
- U dublju tavu stavite 2-3 žlice ulja, zagrijte i dodajte isjeckanu muskatnu tikvu. Popržite nekoliko minuta.
- Zatim dodajte izrezanu tikvicu, promiješajte, poklopite i pecite još cca 10 minuta. Povremeno promiješajte i ako je potrebno dodajte malo vode.
- Dodajte začine: mljevenu papriku, kurkumu i sol (količina oko 1 manje žličice, prema vašem ukusu)
- Promiješajte, poklopite i pecite još nekoliko minuta.
- Dodajte kuhanu tjesteninu, dobro promiješajte, pa možete servirati.
- Odlično je dodati u tanjur malo ribanog tvrdog sira.
Meni je ovo jedno od najukusnijih jela od tjestenine, pa ga toplo preporučujem.
Možete ga poslužiti kao glavno jelo, za večeru ili ručak ili kao prilog uz meso, gljive ili pohani sir.
Količina koju sam navela biti će dovoljna za 4 osobe.
Ovdje sam napravila video za pripremu ovog jela u kojem sam kuhala sa špagetima, pa pogledajte:
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!