ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Batati pečeni u tavi za cca 15 min

Brzo, zdravo, jednostavno i vegansko jelo.




Brzi recept za batate iz tave
Pečeni batati izvrsni su uz endiviju salatu

Jednostavna jela često su i najukusnija! Ovako pripremljeni batati ulaze u tu kategoriju.


Najviše volim upravo ove narančaste, pa kad sam proljetos naišla na sadnice, odmah su posađeni u vrtu. 
Ne mogu se pohvaliti velikim prinosom, batati nisu bili veliki, ali su rasli bez herbicida i pesticida i bili vrlo ukusni. 
Inače nisam stručnjak za kupovinu batata. Koliko znam, postoje žuti, narančasti i bijeli, ali boja nije vidljiva dok se ne ogule. Događalo se da ih kupim, pa kasnije otkrijem da su bijeli, a ti mi nisu baš ukusni. Ili mi možda samo nisu tako privlačni?
Postoje dani kad nam je život siv i tužan. Tada bi trebalo okružiti se živahnim, vatrenim bojama, toplim ljudima i dobrom glazbom.

Protekla godina bila mi je vrlo teška. Između ostalih ružnih događanja, pokvario mi se i kompjuter, pa nije bilo ni bloganja, a ovaj recept čekao je bolja vremena. Nadam se da će ona zaista doći.

Idemo pripremiti narančaste batate!






Treba nam:
  • Batati, količina po vašoj procjeni,
  • 2 - 3 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo...),
  • Sol.

Priprema:
  • Batate ogulite, operite i narežite na kolutove ili kriške.
  • U tavi ili voku zagrijte ulje, dodajte batate, promješajte i poklopite.




  • Pecite na srednjem plamenu oko 15 minuta uz povremeno miješanje.
  • Jelo je gotovo kad batati omekane. Posolite ih kad su već pečeni.
  • Servirajte ih uz neku svježu salatu, npr. endiviju.


Ja ih najviše volim pripremiti za večeru bez drugih dodataka osim salate, iako se ovo jelo može servirati i kao prilog uz neko meso.

Želim vam dobar tek, ovaj put uz pjesmu L. Cohena








Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis