ponedjeljak, 6. svibnja 2013.

Pijani popečci od krumpira

Ovi popečci su izdašni, jeftini, jako fini i vrlo brzo se pripremaju .






Dobri su i topli i hladni, iako, obično se nemaju vremena ohladiti, za čas ih nestane.
Praktično ih je poslužiti kad vam navrati veće društvo, uz neki tvrdi sir, masline, vino ili pivo.


Za pripremu su potrebni slijedeći

sastojci:



    .
    • 2 jaja (od slobodno trčećih kokoši), 
    • 1 čaša brašna
    • 1/2 čaše vina (može se zamijeniti pivom), 
    • 3 krumpira,
    • 1/2 žličice ljute crvene papričice
    • sol,
    • ulje za prženje




    Priprema:

    • Zamutite jaja, sol, brašno, ljutu papričicu i vino.




    • U smjesu naribajte krumpire. Koristiti ribež za jabuke.
    • Smjesu žlicom stavljati u vruće ulje i kratko pržiti dok porumene, okrenuti i ispržiti s druge strane. 





    • Pržene popečke staviti na papirnatu salvetu da upije ulje. Ako je temperatura ulja bila dobra, popečci neće biti masni.




    Ovo se ne može uvrstiti u zdravu hranu, jer se prži u ulju, ali je svakako bolje od kupljenog čipsa i sličnih slanih grickalica.


    Želim vam dobar tek i dobru zabavu!









          Nema komentara:

          Objavi komentar

          Zahvaljujem na posjeti.
          Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

          AddThis