Šaran iz tave

 

Carp from the pan
Šaran iz tave s blitvom i krumpirom

Ovo je moj omiljeni recept za brzu pripremu šarana. 

  • Ribu izrežite na kotlete debljine cca 1 cm, ili još bolje, zamolite prodavačicu u ribarnici da vam to učini.
  • Kotlete posolite, uvaljajte u kukuruzno brašno (može se upotrijebiti i obično pšenično). 
  • Preporučujem staviti nekoliko žlica kukuruznog brašna u plastičnu vrećicu, pa ubaciti kotlete i protresti.
  • Izvadite tako panirane kotlete, a vrećicu bacite i nema rasutog brašna po kuhinji.
  • U tavi zagrijte ulje (ja stavim cca 1 dcl ulja) i pecite kotlete 5 minuta.
  • Pečene kotlete servirajte s limunom uz blitvu s krumpirom ili drugim prilogom (krumpir salata, zelena, grah salata, kelj na lešo..)
Carp cutlets in corn flour
Kotleti šarana u kukuruznom brašnu

Carp chops baked in a pan
Ispeći u tavi

Carp from a pan with lemon
Servirati s limunom



Praktično je kotlete šarana uvaljane u kukuruzno brašno zamrznuti, pa upotrijebiti kasnije kad nemate vremena za pripremu. Ja kotlete stavim na tanjur razmaknuto da se ne dodiruju, pa stavim u zamrzavač na pola sata. Zatim ih složim u vrećicu i vratim u frezer, tako se neće međusobno zalijepiti.
Kasnije, kad ih pečem, ne odmrzavam, nego samo tako zamrznute stavim peći.
Korisno je upotrijebiti mrežicu protiv prskanja ulja.

Uz šarana možete poslužiti i ovaj prilog ili samo dodati lažni tartar umak

Želim vam dobar tek!












Komentari

  1. Sa slatkovodnom ribom nisam na ti ali ovaj jako dobro izgleda 👍👍

    OdgovoriIzbriši
  2. Ima vrhunski okus, zaista! Dobila sam davno recept od susjede, stare kuharice,
    i od kad sam ga prvi put probala, šarana spremam samo na taj način.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!