Šaran iz tave s blitvom i krumpirom
Ovo je moj omiljeni recept za brzu pripremu šarana.
- Ribu izrežite na kotlete debljine cca 1 cm, ili još bolje, zamolite prodavačicu u ribarnici da vam to učini.
- Kotlete posolite, uvaljajte u kukuruzno brašno (može se upotrijebiti i obično pšenično).
- Preporučujem staviti nekoliko žlica kukuruznog brašna u plastičnu vrećicu, pa ubaciti kotlete i protresti.
- Izvadite tako panirane kotlete, a vrećicu bacite i nema rasutog brašna po kuhinji.
- U tavi zagrijte ulje (ja stavim cca 1 dcl ulja) i pecite kotlete 5 minuta.
- Pečene kotlete servirajte s limunom uz blitvu s krumpirom ili drugim prilogom (krumpir salata, zelena, grah salata, kelj na lešo, krumpir salata s komoračem..)
Kotleti šarana u kukuruznom brašnu |
Ispeći u tavi |
Servirati s limunom |
Praktično je kotlete šarana uvaljane u kukuruzno brašno zamrznuti, pa upotrijebiti kasnije kad nemate vremena za pripremu. Ja kotlete stavim na tanjur razmaknuto da se ne dodiruju, pa stavim u zamrzavač na pola sata. Zatim ih složim u vrećicu i vratim u frezer, tako se neće međusobno zalijepiti.
Kasnije, kad ih pečem, ne odmrzavam, nego samo tako zamrznute stavim peći.
Korisno je upotrijebiti mrežicu protiv prskanja ulja.
Uz šarana možete poslužiti i
ovaj prilog ili samo dodati
lažni tartar umak
Želim vam dobar tek!
Sa slatkovodnom ribom nisam na ti ali ovaj jako dobro izgleda 👍👍
OdgovoriIzbrišiIma vrhunski okus, zaista! Dobila sam davno recept od susjede, stare kuharice,
OdgovoriIzbrišii od kad sam ga prvi put probala, šarana spremam samo na taj način.