srijeda, 5. lipnja 2013.

Tjestenina s povrćem za 15 min


Tjestenina sa brzo pečenim povrćem - paprikom, tikvicama, lukom, šampinjonima i mrkvom 




Ovo je ukusan, zdrav i jako brzo pripremljen obrok, pogodan za vegane. Može se poslužiti kao toplo predjelo, lagana večera ili brzi ručak. 


Po ovom receptu često pripremam obrok za sebe, nešto između doručka i ručka, ostatak poslužim kao predjelo za konkretan ručak, koji je kod nas uobičajen nešto kasnije. Jelo se može podgrijati za par minuta i ništa ne gubi na kvaliteti i okusu.


Ovo je količina za 1 osobu, pa povećajte prema potrebi i prema izboru, ništa nije fiksno određeno.




Sastojci:

  • tjestenina po izboru (domaća, špageti, makaroni i sl),
  • 1/4 tikvice, izrezane na tanke ploške (kao na fotografiji)
  • 1 mrkva srednje veličine, izrezana na vrlo tanke ploškice,
  • 1/2 glavice luka, izrezanog na isti način,
  • 2 - 3 šampinjona, izrezanih na tanke listiće,
  • svježa paprika, izrezana na tanke kraće rezance,
  • 3 žlice maslinovog ulja, 
  • 1 česan češnjaka,
  • po želji začine (peršin, origano i sl.)
  • sol, papar.

Priprema:

  • Tjesteninu skuhati prema uputstvu na pakiranju.
  • Zagrijte tavu, stavite ulje i na najjačem plamenu pecite izrezano povrće 5 - 10 minuta. Dok se peče miješajte. Kad je pečeno, posolite i popaprite po ukusu i ako želite, dodajte začine.


  • Povrće pomiješajte sa tjesteninom, poklopite i ostavite 2 - 3 min, da se poveže.



  • Poslužite samostalno ili sa endivijom salatom, a ako volite, posipajte ribanim sirom.





Želim vam dobar tek!

Nakon napornog dana, opustimo se uz glazbu:







1 komentar:

  1. Obožavam ovakva jela jer sadrže namirnice koje zaista jako volim, a kombinirane su baš savršene!

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis