Tjestenina sa brzo pečenim povrćem - paprikom, tikvicama, lukom, šampinjonima i mrkvom
Ovo je ukusan, zdrav i jako brzo pripremljen obrok, pogodan za vegane. Može se poslužiti kao toplo predjelo, lagana večera ili brzi ručak.
Po ovom receptu često pripremam obrok za sebe, nešto između doručka i ručka, ostatak poslužim kao predjelo za konkretan ručak, koji je kod nas uobičajen nešto kasnije. Jelo se može podgrijati za par minuta i ništa ne gubi na kvaliteti i okusu.
Ovo je količina za 1 osobu, pa povećajte prema potrebi i prema izboru, ništa nije fiksno određeno.
Sastojci:
- tjestenina po izboru (domaća, špageti, makaroni i sl),
- 1/4 tikvice, izrezane na tanke ploške (kao na fotografiji)
- 1 mrkva srednje veličine, izrezana na vrlo tanke ploškice,
- 1/2 glavice luka, izrezanog na isti način,
- 2 - 3 šampinjona, izrezanih na tanke listiće,
- svježa paprika, izrezana na tanke kraće rezance,
- 3 žlice maslinovog ulja,
- 1 česan češnjaka,
- po želji začine (peršin, origano i sl.)
- sol, papar.
Priprema:
- Tjesteninu skuhati prema uputstvu na pakiranju.
- Zagrijte tavu, stavite ulje i na najjačem plamenu pecite izrezano povrće 5 - 10 minuta. Dok se peče miješajte. Kad je pečeno, posolite i popaprite po ukusu i ako želite, dodajte začine.
- Povrće pomiješajte sa tjesteninom, poklopite i ostavite 2 - 3 min, da se poveže.
- Poslužite samostalno ili sa endivijom salatom, a ako volite, posipajte ribanim sirom.
Želim vam dobar tek!
Pogledajte video, nema ništa novog, osim glazbe. To je kad kuhate s guštom :)
Obožavam ovakva jela jer sadrže namirnice koje zaista jako volim, a kombinirane su baš savršene!
OdgovoriIzbriši