četvrtak, 31. ožujka 2016.

Štrudla od jabuka i rogača

Brza i jednostavna štrudla (pita, savijača) od jabuka i rogača, bez dodanog šećera



Brza pita od jabuka i rogača



Za ovaj kolač nije potrebno dodati šećer jer ga ima sasvim dovoljno u jabukama.
Naravno, ako koristite jako kisele jabuke, a volite slatko, možete dodati nešto šećera ili nekog zaslađivača.

Štrudle pečem u protvanu veličine pećnice (unutrašnje mjere 34 x 33 cm) i tu mi stane 5  štrudli.

Moguće da imate veću pećnicu, i veću ili  manju posudu za pečenje, pa ću ovdje staviti potrebnu količinu za jednu štrudlu:

Za jednu štrucu potrebno je:

  • 2 kore za štrudlu,
  • 1 veća ili 2 manje oguljene i ribane jabuke,
  • 2 žlice mljevenog rogača (ne koristim prah od rogača, nego obični mljeveni rogač),
  • 1 žličica cimeta,
  • 1 mala žličica ribane korica naranče, ruma ili vanilin šećer, po izboru,
  • po želji 1-2 žlice vrhnja kojom se štrudla premaže prije pečenja (ako ne koristite mliječne proizvode ovo se može izostaviti),
  • mješavina vode i ulja za premazivanje.

sastojci za štrudlu od jabuka i rogača

Priprema:

  • Uključite pećnicu na 180 stupnjeva C.
  • Ogulite i naribajte jabuke, dodajte rogač, cimet i aromu po izboru (rum, ribana korica naranče, vanilin šećer ili aroma vanilije) i promiješajte
  • na vlažnu krpu stavite koru za štrudlu, premažite mješavinom ulja i vode, pa na to stavite drugu koru koju isto premažite uljem i vodom.

fila za štrudlu od jabuka i rogača

  • Na kore rasporedite filu od jabuka i rogača, pa zarolajte u štrucu.

  • Tepsiju za pečenje prekrijte namočenim pek papirom, premažite uljem pa na to stavite savijenu štrudlu.

Štrudla od jabuka spremna za pečenje

  • Premažite s vrhnjem ili mješavinom ulja i vode ako ne koristite vrhnje, pa stavite u zagrijanu pećnicu i pecite cca 25 minuta na 180 stupnjeva C.
  • Kad štrudla lijepo porumeni, izvadite ju iz pećnice i malo ohladite.

Pečena pita od rogača i jabuka
  • Izrežite i poslužite. 


jednostavna pita od jabuka i rogača


Pečena štrudla može se posuti šećerom u prahu, ali meni je ukusna i bez toga.
Okus je osvježavajući, voćni i sočni, a ukusna je i topla i hladna.

Želim vam dobar tek!








Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis