utorak, 22. ožujka 2016.

Tjestenina s šampinjonima, blitvom i sirom

Brzi vegetarijanski ručak za 30 min


Brza pasta s blitvom i šampinjonima
Tjestenina s blitvom, šampinjonima i sirom

Ovaj recept pogodan je i za vegane, jednostavno izostavite sir i vrhnje.
Umjesto blitve može se koristiti svježi špinat.





Namirnice za pastu s blitvom i gljivama
Sastojci za tjesteninu s blitvom i šampinjonima


Potrebno je:
(Količine su okvirne, ovisno o broju osoba, o tome da li pripremate kao predjelo ili glavno jelo, a i o tome koliko volite tjesteninu.)

  • 300 g tjestenine,
  • 1/2 vezice blitve, 
  • cca 200 g narezanih šampinjona,
  • 2-3 žlice maslinovog ulja (može se koristiti i maslac ili suncokretovo ulje),
  • 1 žličica kurkume (neobavezno),
  • češnjak u prahu, prema ukusu,
  • sol, papar,
  • 1 dcl bijelog vina,
  • žličica suhog peršuna (ili svježeg sitno sjeckanog),
  • 3-4 velike žlice svježeg sira,
  • 2-3 velike žlice vrhnja,

Priprema:

pečenje šampinjona za pastu s blitvom


  • Tjesteninu skuhati prema uputstvu na pakiranju i procijediti.
  • U dubljoj tavi, na ulju oko 5 minuta peći izrezane šampinjone dok blago ne porumene.


priprema šampinjona i blitve za tjesteninu

  • Dodati opranu i ocijeđenu blitvu izrezanu na komade veličine 4-5 cm, posoliti, posuti suhim češnjakom i kurkumom, promiješati i pokriveno pirjati. Nakon nekoliko minuta doliti vino i uz miješanje kuhati dok tekućina ne ispari.

Brza tjestenina s šampinjonima i blitvom za vegane
Veganska verzija tjestenine s blitvom i šampinjonima
  • Dodajte kuhanu tjesteninu, peršun, papar i dobro promiješajte. Ostavite nekoliko minuta da se poveže. Ukoliko ste vegan, jelo možete servirati.

Pasta s gljivama, blitvom i sirom može se servirati

  • U svježi sir umješajte vrhnje, pa žlicom rasporedite po tjestenini u tavi. Poklopite i pecite još oko 5 minuta i jelo je gotovo.

Pasta s blitvom i gljivama posuta ribanim sirom

  • Po želji posuti nekim tvrdim ribanim sirom, prema ukusu.

Želim vam dobar tek!








2 komentara:

  1. Tjesteninu i povrće obožavam. Ja bih sigurno zamijenila blitvu špinatom, nije mi neki okus, ali nije ni da ne volim. Fina papica!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tjesteninu i povrće obožavam. Ja bih sigurno zamijenila blitvu špinatom, nije mi neki okus, ali nije ni da ne volim. Fina papica!

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis