Kako od krumpira i butternut (muškatne) tikve brzo ispeći u pećnici veganske popečke bez glutena
Preporučujem vam ove izvrsne brze "faširance" iz pećnice, vrlo ukusne i jednostavno ih je brzo ispeći u pećnici. Odlični su za večeru ili za posluženje ekipi koja gleda utakmicu, savršeno pašu uz pivo.
Namirnice potrebne za ove popečke nisu skupe, što također nije zanemarivo u ovo vrijeme dok galopira inflacija.
Sastojci koji su nam potrebni:
- 3 krumpira
- nekoliko kriški butternut tikve
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar, crvena začinska mljevena paprika (ako vam ne smeta, upotrijebite ljutu papriku)
- svježi ili sušeni peršin 1 mala žličica
- može se dodati i 1 mala žličica kurkume, ali nije neophodno
- nekoliko žlica kukuruznog škroba (upotrijebila sam Gustin)
- 2 žlice maslinovog ulja (može i obično suncokretovo)
Količine mogu varirati ovisno o vašim potrebama i željama. Ništa se ne mora vagati ili točno mjeriti.
Količina škroba koja će biti potrebna ovisi o vlažnosti smjese, pa dodajte toliko dok niste zadovoljni s gustoćom kako bi mogli formirati popečke.
Priprema:
- Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribež koji obično koristite za jabuke.
- Tikvu naribajte jednako kao krumpir.
- Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
- Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.
- Smjesu dobro izmješajte, posolite, pa ocijedite suvišnu tekućinu.
- Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja i začine po ukusu.
- Dodajte kukuruzni škrob prema potrebi i formirajte popečke.
- U lim za pečenje stavite pek-papir, premažite ga uljem, pa poslažite popečke.
- Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva C.
- Pecite oko 30 minuta. Obično su pečeni ako se dobro zarumene i izvana budu hrskavi.
Poslužite ih sa kečapom ili sa lažnim tartar umakom od jogurta, ili nekim drugim umakom po vašem izboru.
Pogledajte pripremu ovog jela u slijedećem videu:
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!