Faširanci iz pećnice od krumpira i butternut tikve

Kako od krumpira i butternut (muškatne) tikve brzo ispeći u pećnici veganske popečke bez glutena   


Oven-baked potato and butternut squash fritters





How to quickly bake gluten-free vegan fritters from potatoes and butternut squash in the oven


Preporučujem vam ove izvrsne brze "faširance" iz pećnice, vrlo ukusne i jednostavno ih je brzo ispeći u pećnici. Odlični su za večeru ili za posluženje ekipi koja gleda utakmicu, savršeno pašu uz pivo.

Namirnice potrebne za ove popečke nisu skupe, što također nije zanemarivo u ovo vrijeme dok galopira inflacija.





Ingredients for oven-baked potato and butternut squash fritters


Sastojci koji su nam potrebni: 
  • 3 krumpira
  • nekoliko kriški butternut tikve
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar, crvena začinska mljevena paprika (ako vam ne smeta, upotrijebite ljutu papriku)
  • svježi ili sušeni peršin 1 mala žličica
  • može se dodati i 1 mala žličica kurkume, ali nije neophodno
  • nekoliko žlica kukuruznog škroba (upotrijebila sam Gustin)
  • 2 žlice maslinovog ulja (može i obično suncokretovo)
Količine mogu varirati ovisno o vašim potrebama i željama. Ništa se ne mora vagati ili točno mjeriti.
Količina škroba koja će biti potrebna ovisi o vlažnosti smjese, pa dodajte toliko dok niste zadovoljni s gustoćom kako bi mogli formirati popečke.


Priprema: 
  • Krumpir ogulite, operite i naribajte na ribež koji obično koristite za jabuke.
  • Tikvu naribajte jednako kao krumpir.
  • Luk ogulite i sitno nasjeckajte.
  • Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte.
  • Smjesu dobro izmješajte, posolite, pa ocijedite suvišnu tekućinu.
  • Dodajte 1 žlicu maslinovog ulja i začine po ukusu.
  • Dodajte kukuruzni škrob prema potrebi i formirajte popečke.
  • U lim za pečenje stavite pek-papir, premažite ga uljem, pa poslažite popečke.
  • Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva C. 
  • Pecite oko 30 minuta. Obično su pečeni ako se dobro zarumene i izvana budu hrskavi.
Poslužite ih sa kečapom ili sa lažnim tartar umakom od jogurta, ili nekim drugim umakom po vašem izboru.

Pogledajte pripremu ovog jela u slijedećem videu: 




Želim vam dobar tek!








Primjedbe