Brzi recept za zdravo varivo od kelja, bez zaprške i glutena
U užurbanom životu često ne uključujemo dovoljno zdravog povrća u našu prehranu.
Nekad su se puno češće pripremala variva od raznog povrća tokom radnog tjedna,
a onda se u nedjelju kuhao pravi nedjeljni ručak u slijedu: juha, meso, prilog i desert.
Variva su uvijek zdravija i praktičnija od brze hrane, a i jeftinija, što nije zanemarivo
u ovo doba inflacije. Jednostavnije ih je skuhati, sve sastojke stavite u lonac i kuhate,
a i ostane vam manje suđa za pranje.
U ovom receptu kuhane su kobasice, ali one se mogu zamijeniti sa malo mesa
izrazanog na kocke ili hrenovkama, ako ste vegan, možete dodati neki biljni proizvod
koji obično koristite, a možete ga i napraviti samo s povrćem.
Uz ovo varivo odlično pašu faširani šnicli i to je bila uobičajena tradicionalna
kombinacija.
Za pripremu su vam potrebni slijedeći sastojci:
- 1 manja glavica kelja ili pola veće
- krumpir
- mrkva
- kobasica (neobavezno)
- sol, papar, crvena mljevena paprika (ljuta ili slatka, po želji)
- 2-4 žlice sitnih zobenih pahuljica
- 2 česna češnjaka (prema ukusu, nije obavezno)
- nekoliko žlica pasirane rajčice (nije obavezno)
U ovom receptu nema dodanih masnoća (osim onih u kobasici), a ako izostavite kobasicu
možete u gotovo jelo dodati žlicu bučinog ili maslinovog ulja, jer ono omogućuje da se iskoristi A vitamin iz mrkve.
Količine nisu precizno određene, pa stavite pojedinog povrća koliko vi želite.
Vrijeme potrebno za pripremu ovog jela je 35-40 minuta.
Pogledajte video:
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!