Lagani umak s jogurtom, senfom i limunom, bez majoneze, često je na mom jelovniku.
Nastojim smanjiti unos masnoća u prehrani kao i upotrebu industrijski proizvedenih umaka, pa tako i majoneze. Inače majonezu radim sama, ali samo u specijalnim prilikama, pa sam za brzu svakodnevnu upotrebu smislila ovaj recept.
Vrlo je ukusan, jako brzo gotov i svi moji ukućani, a i gosti, ga vole.
SASTOJCI:
- 1 jogurt
- 2 žlice vrhnja (nije neophodno)
- 1 žlica senfa
- sok od polovice limuna
- 2 česna češnjaka sitno nasjeckana
- sol, papar
- list peršina, celera, origana, mažurana i sl., sitno nasjeckano ili sušeno. (od ovih mirodija izaberite ono što volite i imate pri ruci po slobodnom izboru)
PRIPREMA:
- Jogurt, senf i sok od pola limuna dobro promiješati ili izmiksati. Ja obično sve smućkam u čaši, ako trebam malu količinu, da ne moram izvlačiti mikser. Ovo je vrlo neobavezujući recept. Količine možete smanjiti ili povećati, prema potrebi i ukusu.
- Dodati isjeckani češnjak, mirodije po izboru, posoliti i popapriti - i možete servirati.
Može se servirati uz sva pohana i pržena jela. Ja ga koristim i uz pohane lignje, pečeni krumpir, pohani sir, razne pljeskavice i popečke od mesa ili povrća.
Dobar tek :)
Glazba za dušu:
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!