subota, 11. svibnja 2013.

Brza tjestenina s mrkvom i maslačkom


Kao alternativa za maslačak može se staviti blitva, špinat ili mladi kelj.




Ovo jednostavno jelo koje je gotovo za pola sata, možete poslužiti kao toplo predjelo, lagani ručak ili večeru.


Maslačak pripremljen na ovaj način daje pomalo gorkast okus, pa ako to baš ne volite, možete upotrijebiti neko drugo zeleno povrće.

Sastojci:

  • 250 g tjestenine,
  • 1 mrkva,
  • 2 šake listova maslačka (špinata, listova blitve ili mladog kelja),
  • 2 - 3 žlice ulja (maslinovog ili maslaca),
  • Krišku tvrđeg sira po vašem izboru, (ili možete dodati malo mozzarelle izrezane na kockice),
  • sol, papar (može se dodati i žličica crvene ljute ili slatke mljevene paprike) 
  • 1 česan češnjaka (nije obavezno). 




Priprema:

  • U kipuću slanu vodu stavite kuhati tjesteninu.
  • Dok se tijesto kuha, očistite i operite mrkvu i maslačak ili špinat. Ako radite sa blitvom, koristite samo zeleni dio, a stabljike ostavite za neki drugi recept.
  • Mrkvu isjeckajte na tanke ploškice, a maslačak ili blitvu na cca 3-5 cm široke rezance.




  • U tavi zagrijte ulje i ubacite mrkvu i uz miješanje prodinstajte desetak minuta. Možda će biti potrebno doliti malo vode.





  • Na mrkvu ubacite maslačak (ili zelenilo koje imate) i još kratko prodinstajte. Ako želite, stavite i protisnuti češnjak.
  • Ako kuhate mladi kelj,  doliti malo vode i dinstati 10 min duže. Tada možete poklopiti da se brže skuha. Špinat, maslačak i zeleni listovi blitve gotovi su za nekoliko minuta.
  • Kad je povrće gotovo, a tekućina isparila, dodajte ocijeđenu tjesteninu, posolite, popaprite, ako želite, dodajte žličicu paprike i dobro promješajte.




  • Poslužite sa ribanim sirom ili kockicama mozzarelle, čašu vina i glazbu koju volite.

Ja upravo slušam jednu staru pjesmu iz moje mladosti 




Želim vam dobar tek i dobru zabavu!




Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis