srijeda, 15. svibnja 2013.

Pire od krumpira i celera s pečenom mrkvom


Lagani obrok ili prilog od korijenastog povrća  







Uobičajeno povrće pripremljeno za pola sata na malo drugačiji način.







Sastojci: 

  • 3-4 krumpira,
  • korijen celera, otprilike istu količinu kao krumpir,
  • 2 - 3 mrkve,
  • 2 - 3 žlice maslinovog ulja (ako više volite možete umjesto ulja staviti maslac)
  • sol.

Priprema: 

  • Očistite i operite krumpir i korijen celera, narežite na veće komade i stavite kuhati. Kuha se cca 30 min računajući od trenutka kad voda  provrije.
  • Mrkvu očistiti, oprati i izrezati na kolutiće. U tavu staviti 2 žlice vode, malo maslaca ili maslinovog ulja i mrkvu, promiješati i kratko poklopiti. Peći cca 10 minuta. Posoliti prije serviranja.
  • Kuhani celer i krumpir ocijediti, posoliti, dodati maslac ili ulje i izgnječiti u pire. Ako je potrebno dodati žlicu vode u kojoj se povrće kuhalo (ovisi o tome koliko krumpir upije).







Poslužite samostalno kao lagani obrok uz neku zelenu salatu, ili kao prilog uz popečke, pohane gljive ili nešto drugo što volite.

Želim vam dobar tek! 




1 komentar:

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis