ponedjeljak, 20. svibnja 2013.

Zob s graškom pripremljeno kao rizi-bizi


Još jedno jednostavno zdravo jelo od kuhane zobi 





Može se poslužiti kao samostalan obrok sa salatom od mrkve i limuna, ili kao prilog.



Sastojci: 

  • 1 šalica kuhane zobi (o kuhanju zobi možete pogledati ovdje),
  • 1 glavica luka,
  • 1 česan češnjaka (neobavezno),
  • 2 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo ili maslac),
  • 1 konzerva graška od 4oo gr ( svježi ili smrznuti grašak, može se upotrijebiti i mješano smrznuto povrće),
  • sol, papar
  • kurkuma (neobavezno), 
  • 1 sitno ribana mrkva,
  • 1/2 limuna.




Priprema: 

  • U dubljoj tavi na ulju ispržite luk da malo porumeni. Dodajte češnjak  i grašak. Ako koristite konzervirani dinstajte ga 5-10 minuta. Zamrznuto povrće nemojte  odmrzavati prije kuhanja. Dodajte ga na luk, malo posolite i dinstajte dok se ne skuha. Možda će biti potrebno malo podliti vodom. 
  • Kad je grašak skuhan dodajte kuhanu zob, posolite i popaprite, (dodajte kurkumu) i uz miješanje kuhajte još 10-tak minuta.
  • Mrkvu očistite, operite, sitno naribajte i začinite limunom.
  • Servirajte kao samostalno jelo ili kao prilog iz pečene ili pohane šampinjone ili odreske.

Želim vam dobar tek!

Pjesma za danas :)









3 komentara:

  1. Ma moram nabaviti zob, ovi tvoji rescepti su super. U međuvremenu ću isprobati s ječmenom kašom.

    OdgovoriIzbriši
  2. sta reci ,odusevljavas me receptima i domisljtoscu.
    super

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis