Pužići s pilećim fileom, tikvicom, paprikom i vrhnjem
Ovaj recept, iako je često u upotrebi, već dugo čeka u pripremi.
Dugo nisam ništa objavila na blogu. Nekad nas život odnese daleko od ugodnih stvari, a vrijeme ide, ide....
Moj mali foto aparatić u zadnje vrijeme odbija surađivati, pa sam pregledala stare fotke koje već duže čekaju i evo me ponovo s vama s odličnim brzim receptom za tjesteninu.
Potrebne namirnice su:
- 300 g tjestenine po izboru,
- 1 filetirana pileća prsa
- 1 tikvica
- 1 crvena svježa crvena paprika (crveno je zbog boje, može i žuta ili zelena),
- 1 vrhnje (plavo, crveno ili najbolje domaće s placa)
- ribani sir po ukusu
- sol, začini po ukusu (papar, origano, peršin...)
- 2-3 žlice ulja
Ja sam ovo pripremala u voku, ali može i u tavi.
Količine su okvirne, ovo bi moglo biti za 3-4 osobe, ovisi koliko ste gladni.
Priprema:
- Skuhati tjesteninu prema uputi na pakiranju.
- Sve sastojke za umak izrezati na komadiće.
- U voku na ulju brzo ispržiti piletinu. Izvaditi na tanjur, pa ispržiti tikvice. Dovoljno je 5 minuta za svako. Zatim ispržiti papriku.
- U papriku dodati piletinu i tikvicu, malo promiješati, posoliti, dodati začine po ukusu, pa zaliti vrhnjem. Prokuhati 2 minute, pa dodati kuhanu tjesteninu.
- Promiješati, ostaviti 2 minute da se poveže i servirati sa ribanim sirom.
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!