Recept za izvrsno bezglutensko varivo od bundeve (tikve), slanutka, krumpira, mrkve i opcionalno šunke.
Ako izostavite šunku, dobit ćete ukusno vegansko jelo.
![]() |
Ćušpajz od bundeve i slanutka |
Za ovo varivo koristila sam:
- Tikvu izrezanu na kockice,
- Krumpir, također izrezan na kockice,
- 1 veću glavicu luka, isjeckanog,
- 1 mrkvu,
- cca 10 dkg šunke izrezane na kockice (ovo je opcionalno, šunku možete izostaviti),
- 1 konzervu slanutka,
- 2 žlice ulja,
- Vode po potrebi.
Sve količine su prema vašoj želji, ništa se ne mora vagati i može se dodati više ili manje sastojaka.
![]() |
Osim glavnih sastojaka, prema vašem ukusu, možete dodati slijedeće začine:
- Sol,
- Papar,
- Mljevena crvena paprika,
- Lovorov list,
- Češnjak,
- Peršin,
- Kurkuma
- Pasirana rajčica
Priprema:
- Na 2 žlice ulja dinstajte isjeckani luk, šunku i mrkvu izrezanu na kolutiće ili kockice.
- Nakon nekoliko minuta dodajte krumpir izrezan na kockice.
- Isperite i procijedite slanutak iz konzerve i dodajte u jelo.
- Promiješajte, pa nekoliko minuta kasnije dodajte kockice bundeve.
- Posolite, dodajte crvenu mljevenu papriku i ostale začine po želji i zalijte vodom. Procijenite sami koliko je vode potrebno, ali nemojte dodati previše, jer je ovo varivo bez glutena, tj. ne stavlja se zaprška.
- Kuhajte 35-40 minuta i možete servirati.
Pogledajte video gdje pripremam ovo jelo:
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!