Salata od krumpira i svježeg poriluka

Ovo je zgodan i jednostavan recept za one koji nikako ne vole kuhani poriluk.




Poriluk je vrlo vrijedno povrće, bogato korisnim i ljekovitim sastojcima i svakako ga treba uključiti u redovnu prehranu. 




Više o ovoj biljci možete pogledati na  stranici Coolinarike.





Za ovu salatu koristimo bijeli i svijetlozeleni dio poriluka.


Sastojci:

  • Svijetli dio poriluka narezan na kolutiće,
  • krumpir kuhan u lupini,
  • sol, papar,
  • maslinovo ili bučino ulje,
  • jabučni ocat, količina po ukusu,
  • 0,5 dcl bijelog vina,
  • malo isjeckanog sviježeg peršina, nije obavezno.





Priprema:

  • Krumpire oprati, staviti u posudu, preliti toplom vodom i skuhati. Za salatu koristim sitnije krumpire jer se brže skuhaju, a i ljepše izgledaju narezani.
  • Kad je krumpir skuhan, ocijediti ga, preliti hladnom vodom i ostaviti da se malo ohladi.
  • U međuvremenu gornji dio poriluka očistiti, oprati i narezati na tanke kolutiće.
  • Mlaki krumpir oguliti i izrezati na ploškice, dodati poriluk, zaliti vinom, uljem i octom, posoliti i popapriti i sve dobro promiješati.



Ova salata izvrsno paše kao prilog uz ribu, pohani sir, pečene i pohane odreske od mesa i soje ili perad.

Možete joj dodati kuhana jaja ili kockice sira pa to servirati kao lagani obrok za užinu ili večeru.



Želim vam dobar tek!




Primjedbe

  1. Super ideja! Probat ću uvaliti suprugu malo poriluka da vidim šta će reći ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!