četvrtak, 13. ožujka 2014.

Salata od krumpira i svježeg poriluka

Ovo je zgodan i jednostavan recept za one koji nikako ne vole kuhani poriluk.




Poriluk je vrlo vrijedno povrće, bogato korisnim i ljekovitim sastojcima i svakako ga treba uključiti u redovnu prehranu. 




Više o ovoj biljci možete pogledati na  stranici Coolinarike.





Za ovu salatu koristimo bijeli i svijetlozeleni dio poriluka.


Sastojci:

  • Svijetli dio poriluka narezan na kolutiće,
  • krumpir kuhan u lupini,
  • sol, papar,
  • maslinovo ili bučino ulje,
  • jabučni ocat, količina po ukusu,
  • 0,5 dcl bijelog vina,
  • malo isjeckanog sviježeg peršina, nije obavezno.





Priprema:

  • Krumpire oprati, staviti u posudu, preliti toplom vodom i skuhati. Za salatu koristim sitnije krumpire jer se brže skuhaju, a i ljepše izgledaju narezani.
  • Kad je krumpir skuhan, ocijediti ga, preliti hladnom vodom i ostaviti da se malo ohladi.
  • U međuvremenu gornji dio poriluka očistiti, oprati i narezati na tanke kolutiće.
  • Mlaki krumpir oguliti i izrezati na ploškice, dodati poriluk, zaliti vinom, uljem i octom, posoliti i popapriti i sve dobro promiješati.



Ova salata izvrsno paše kao prilog uz ribu, pohani sir, pečene i pohane odreske od mesa i soje ili perad.

Možete joj dodati kuhana jaja ili kockice sira pa to servirati kao lagani obrok za užinu ili večeru.



Želim vam dobar tek!




1 komentar:

  1. Super ideja! Probat ću uvaliti suprugu malo poriluka da vidim šta će reći ;)

    OdgovoriIzbriši

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis