Tjestenina s brokulom za 15 min

Brzi vegetarijanski ručak, večera ili toplo predjelo


brza pasta s brokulom za vegane


Ovo je još jedan jednostavni recept za brzi ručak od tjestenine i povrća.

Ako konzumirate mliječne proizvode, brokulu možete pripremiti na maslacu, a kod serviranja jelo posuti ribanim sirom.
Izvrstan okus dobiti će se ako se mozzarella izreže na kockice i umiješa u gotovo jelo. Za ovo se može upotrijebiti i domaći lički dimljeni sir ili neki drugi, prema vašem ukusu.





Količine tijestenine i brokule u ovom receptu nisu definirane. 
Ja obično skuham cijeli paket tjestenine od 400 g. Ostatak od ručka obično iskoristim za večeru u nekoj drugoj kombinaciji - za salatu s tunom ili s tikvicama i paprikom.

Za vegansku verziju recepta potrebni su slijedeći 

sastojci:

  • tjestenina po izboru,
  • 1 glavica brokule,
  • 1-2 česna češnjaka,
  • 2 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo, sezamovo, bučino - po izboru)
  • sol, papar
  • cca 1 dcl vode za pirjanje brokule,
  • 1 velika žlica mljevenih lanenih, suncokretovih ili sezamovih sjemenki, po izboru. 



Brokula

Priprema:

  • Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakiranju i ocijedite.


  • Očistite i sitno isjeckajte češnjak.


  • Brokulu očistite, operite i iskidajte na cvjetiće i manje komadiće i stavite u veću posudu u kojoj ćete kuhati. Posolite, dodajte isjeckani češnjak i zalijte sa pola čaše vode. Poklopite i kuhajte na jakoj vatri desetak minuta uz povremeno miješanje . 
  • U posudu s brokulom dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ulje po izboru i dobro promiješajte. 
  • Pospite mljevenim sjemenkama i paprom, pa servirajte.

Brza pasta s brokulom



Želim vam dobar tek!



Primjedbe