ponedjeljak, 27. svibnja 2013.

'Pakora' od šampinjona i mesa


Šampinjoni i meso prženi u tijestu od jogurta, bez jaja  




Ovo je nešto slično kao indijska pakora, ali ona se radi s brašnom od slanutka, dok je ovo napravljeno sa pšeničnim brašnom.


Moja ekipa doma jako voli meso. Obožavaju pohano i pečeno i kad bi se njih pitalo,  povrće bi bilo prisutno samo u tragovima. 
Ja se,  naprotiv, trudim pripremiti što više različitog povrća i spremam ga na razne načine. Pripremim i malo mesa, ali ono rijetko prevladava u nekom obroku. Za sada se ne bune, jer im je zanimljivo otkrivati što se to u stvari nalazi na tanjuru.


Ove nedjelje ručak se sastojao od 






Za pripremu šampinjona potrebni su slijedeći 

sastojci: 


  • svježi šampinjoni,
  • 2 - 3 šalice brašna,
  • 1 šalica jogurta,
  • mlaka voda po potrebi,
  • sol, papar,
  • ljuta mljevena crvena paprika,
  • malo kurkume
  • ulje za prženje.

Priprema: 




  • Od brašna, soli, papra, kurkume, crvene mljevene paprike i jogurta umutite tijesto. Treba biti nešto gušće nego za palačinke. Ako je potrebno dolijte malo mlake vode. Ostavite smjesu da odstoji 15 minuta.
  • Očistite šampinjone, veće  prerežite tako da dobijete komade podjednake veličine.
  • U smjesu ubacite šampinjone, vadite ih vilicom i pržite ih u vrućem ulju  u malo dubljoj tavi.



  • Kad porumene s donje strane, okrenite ih i pecite još cca 5 min.
  • Izvadite ih na papirnatu salvetu da upiju višak ulja.



Nakon šampinjona, na isti način sam ispohala šnicle izrezane na rezance širine 1,5 cm, koristeći preostalu smjesu.





Izvrsni su sa lažnim tartar umakom i tikvicama u raznim varijantama. 


Uz prigodnu pjesmu, želim vam dobar tek  :)


P.S. Ja nisam osoba iz pjesme, ali kažu da pokazujem neke tendencije!






Nema komentara:

Objavi komentar

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis