Za brzi lagani međuobrok, kao prilog, salata, ili varijanta za hladno predjelo
SASTOJCI:
- Brokula i karfiol, količina po želji,
- 1 - 2 česna češnjaka
- malo tvrdog sira isjeckanog na kockice
- maslinovo ili neko drugo ulje, po želji
- sol, papar
- list peršina
- 1 naranča
PRIPREMA:
Karfiol i brokulu iskidati na cvjetiće i oprati. Staviti u posudu, preliti sa malo vode (2 cm visine), posoliti i kuhati cca 10 - 15 minuta.
Dok se povrće kuha, očistiti i sitno isjeckati češnjak i peršin.
Kuhano povrće izvaditi u drugu posudu, dodati isjeckani češnjak, peršin, posoliti, popapriti, preliti sa malo maslinovog ulja i lagano promiješati. Ovako pripremljeno možete poslužiti kao prilog ili salatu, uz meso, ribu ili neke popečke od povrća, zapečeni grah ili slično.
VARIJACIJE:
- Ako želite lagani obrok, dodajte ovoj salati isjeckane očišćene kriške naranče i na kockice izrezani tvrdi sir ili malo pečenog pilećeg ili purećeg mesa.
- Ovom salatom mogu se napuniti košarice od naranče, servirati u čaši ili zdjelici i poslužiti kao hladno predjelo.
- Češnjak možete izostaviti.
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!