Ovo je zgodan i jednostavan recept za one koji nikako ne vole kuhani poriluk.
Više o ovoj biljci možete pogledati na stranici Coolinarike.
Recept za ribe koje pašu uz ovu salatu možete pronaći ovdje:
Poriluk je vrlo vrijedno povrće, bogato korisnim i ljekovitim sastojcima i svakako ga treba uključiti u redovnu prehranu.
Za ovu salatu koristimo bijeli i svijetlozeleni dio poriluka.
Sastojci:
- Svijetli dio poriluka narezan na kolutiće,
- krumpir kuhan u lupini,
- sol, papar,
- maslinovo ili bučino ulje,
- jabučni ocat, količina po ukusu,
- 0,5 dcl bijelog vina, ili vode
- malo isjeckanog sviježeg peršina, nije obavezno.
Priprema:
- Krumpire oprati, staviti u posudu, preliti toplom vodom i skuhati. Za salatu koristim sitnije krumpire jer se brže skuhaju, a i ljepše izgledaju narezani.
- Kad je krumpir skuhan, ocijediti ga, preliti hladnom vodom i ostaviti da se malo ohladi.
- U međuvremenu gornji dio poriluka očistiti, oprati i narezati na tanke kolutiće.
- Mlaki krumpir oguliti i izrezati na ploškice, dodati poriluk, zaliti vinom, uljem i octom, posoliti i popapriti i sve dobro promiješati.
Ova salata izvrsno paše kao prilog uz ribu, pohani sir, pečene i pohane odreske od mesa i soje ili perad.
Možete joj dodati kuhana jaja ili kockice sira pa to servirati kao lagani obrok za užinu ili večeru.
Možete pogledati novi video za ovu krumpir salatu, s nekim sitnim izmjenama u receptu:
Želim vam dobar tek!
Super ideja! Probat ću uvaliti suprugu malo poriluka da vidim šta će reći ;)
OdgovoriIzbriši