Brzi vegetarijanski ručak, večera ili toplo predjelo
Ovo je još jedan jednostavni recept za brzi ručak od tjestenine i povrća.
Ako konzumirate mliječne proizvode, brokulu možete pripremiti na maslacu, a kod serviranja jelo posuti ribanim sirom.
Izvrstan okus dobiti će se ako se mozzarella izreže na kockice i umiješa u gotovo jelo. Za ovo se može upotrijebiti i domaći lički dimljeni sir ili neki drugi, prema vašem ukusu.
Količine tijestenine i brokule u ovom receptu nisu definirane.
Ja obično skuham cijeli paket tjestenine od 400 g. Ostatak od ručka obično iskoristim za večeru u nekoj drugoj kombinaciji - za salatu s tunom ili s tikvicama i paprikom.
Za vegansku verziju recepta potrebni su slijedeći
sastojci:
- tjestenina po izboru,
- 1 glavica brokule,
- 1-2 česna češnjaka,
- 2 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo, sezamovo, bučino - po izboru)
- sol, papar
- cca 1 dcl vode za pirjanje brokule,
- 1 velika žlica mljevenih lanenih, suncokretovih ili sezamovih sjemenki, po izboru.
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte prema uputstvu na pakiranju i ocijedite.
- Očistite i sitno isjeckajte češnjak.
- Brokulu očistite, operite i iskidajte na cvjetiće i manje komadiće i stavite u veću posudu u kojoj ćete kuhati. Posolite, dodajte isjeckani češnjak i zalijte sa pola čaše vode. Poklopite i kuhajte na jakoj vatri desetak minuta uz povremeno miješanje .
- U posudu s brokulom dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu, ulje po izboru i dobro promiješajte.
- Pospite mljevenim sjemenkama i paprom, pa servirajte.
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!