Grah s batatom pripremljen u tavi za 30 minuta
je izvrsno vegansko jelo, bez glutena i niskog glikemijskog indeksa.
Za mene je ovo jedan od vrhunskih recepata: zdravo jelo koje se vrlo brzo priprema, bez mesa, niskog glikemijskog indeksa, bez glutena i izuzetno je ukusno.
Možete ga koristiti kao potpuni obrok, ili kao prilog.
Preporučujem ga servirati uz salatu: npr. od svježe mrkve, kiselog ili svježeg kupusa, pečenih paprika, kiselih krastavaca ili endiviju.
Potrebni sastojci:
- 1 konzerva graha,
- 1 veći batat,
- 2 glavice crvenog luka,
- 4 češnja češnjaka,
- 1 svježa ili smrznuta paprika,
- crvena začinska paprika, sol, papar, količina prema ukusu,
- crvena ljuta začinska paprika i kurkuma, opcionalno prema ukusu,
- malo ružmarina, bosiljka, majčine dušice, lovorov list, ja sam koristila suhe začine, ali ako imate izvrsno je dodati svježe,
- svježi ili suhi peršin,
- 2-3 žlice pasirane rajčice,
- 1-1,5 dcl vode,
- 2 žlice ulja.
Priprema:
- Luk, češnjak i papriku isjeckati i kratko peći na 2 žlice ulja.
- Dodati batat koji smo izrezali na male kockice, crvenu papriku, kurkumu i po želji ljutu začinsku papriku. Promiješati, poklopiti i peći 5 minuta.
- Sada dodati ocijeđeni grah i začine (majčinu dušicu, ružmarin, peršin i bosiljak) posoliti i popapriti, dobro promiješati i poklopljeno peći još 5 minuta.
- Dodati 2-3 žlice pasirane rajčice i cca 1 - 1,5 dcl vode, promiješati, poklopiti i peći još cca 15 minuta. Povremeno promiješati da provjerite gustoću.
- Servirajte uz salatu i uživajte u ovom izvanrednom okusu!
Želim vam dobar tek uz glazbu i ljude koje volite!
(Moj prijedlog: Vice Vukov - Neka cijeli ovaj svijet)
P.S. Video s ovim receptom možete pogledati ovdje!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!