Brzi grah s batatom iz tave

 Grah s batatom pripremljen u tavi za 30 minuta 

je izvrsno vegansko jelo, bez glutena i niskog glikemijskog indeksa.


Quick beans with sweet potatoes from the pan



Za mene je ovo jedan od vrhunskih recepata: zdravo jelo koje se vrlo brzo priprema, bez mesa, niskog glikemijskog indeksa, bez glutena i izuzetno je ukusno.
Možete ga koristiti kao potpuni obrok, ili kao prilog.

Preporučujem ga servirati uz salatu: npr. od svježe mrkve, kiselog ili svježeg kupusa, pečenih paprika, kiselih krastavaca  ili endiviju.

Potrebni sastojci:
  • 1 konzerva graha, 
  • 1 veći batat,
  • 2 glavice crvenog luka,
  • 4 češnja češnjaka,
  • 1 svježa ili smrznuta paprika,
  • crvena začinska paprika, sol, papar, količina prema ukusu,
  • crvena ljuta začinska paprika i kurkuma, opcionalno prema ukusu,
  • malo ružmarina, bosiljka, majčine dušice, lovorov list, ja sam koristila suhe začine, ali ako imate izvrsno je dodati svježe,
  • svježi ili suhi peršin,
  • 2-3 žlice pasirane rajčice,
  • 1-1,5 dcl vode,
  • 2 žlice ulja.
Beans and sweet potatoes from the pan - preparation

Priprema:

  • Luk, češnjak i papriku isjeckati i kratko peći na 2 žlice ulja.

Beans and sweet potatoes from the pan - preparation


  • Dodati batat koji smo izrezali na male kockice, crvenu papriku, kurkumu i po želji ljutu začinsku papriku. Promiješati, poklopiti i peći 5 minuta.

Beans and sweet potatoes from the pan - preparation


  • Sada dodati ocijeđeni grah i začine (majčinu dušicu, ružmarin, peršin i bosiljak) posoliti i popapriti, dobro promiješati i poklopljeno peći još 5 minuta.

Beans and sweet potatoes from the pan - preparation

  • Dodati 2-3 žlice pasirane rajčice i cca 1 - 1,5 dcl vode, promiješati, poklopiti i peći još cca 15 minuta. Povremeno promiješati da provjerite gustoću.

Beans and sweet potatoes from the pan - preparation

  • Servirajte uz salatu i uživajte u ovom izvanrednom okusu!

Želim vam dobar tek uz glazbu i ljude koje volite!


Moj prijedlog:




P.S. Video s ovim receptom možete pogledati ovdje!










Komentari