Brzo pirjani šampinjoni, tikvica, svježi krastavac i paprika ukusan su nadjev za palačinke od krumpira i jogurta
Ova kombinacija povrća može se, naravno iskoristiti i kao prilog uz rižu, špagete, pire krumpir ili dodatak sendviču, a kao nadjev za palačinke je poseban specijalitet koji jako volimo.
Recept za palačinke od krumpira možete pogledati ovdje.
Za nadjev za 4 palačinke potrebni su slijedeći
sastojci:
- 2 - 3 šampinjona,
- 1/2 crvene svježe paprike,
- 1/2 žute svježe paprike,
- 1/4 tikvice,
- 1/4 svježeg krastavca,
- 2 česna češnjaka (nije obavezno),
- 1/2 žličice ljute crvene mljevene paprike (ili slatke),
- sol, papar,
- 2 - 3 žlice maslinovog ulja,
- voda za dolijevanje,
- 2 - 3 žlice pasirane rajčice.
Priprema:
- Sve povrće narezati na male komadiće, šampinjone na listiće.
- Na vruće ulje u tavu staviti šampinjone, promiješati, doliti 1/2 čaše vode i poklopljeno pirjati na jakoj vatri dok voda ispari.
- Sada dodati ostalo povrće, usitnjeni češnjak, sol, papar, mljevenu papriku, promiješati, peći nekoliko minuta, zatim doliti još 2 žlice vode, pasiranu rajčicu i pirjati 5 - 10 minuta, poklopljeno, na jakom plamenu.
- Kad je tekućina isparila povrće je gotovo i možete ga staviti u palačinke.
- I sa uživanjem pojesti.
Izvrsno je uz jogurt ili svježe rajčice.
Želim vam dobar tek!
Glazbeni vremeplov:
Pravo mocno vegetarijansko jelo!
OdgovoriIzbrišiOvaj recept izgleda vrlo ukusno. Ja ću probati.
OdgovoriIzbrišiHvala vam, Zeza
Bob Suker
Mljac, predivne palačinke!
OdgovoriIzbriši