četvrtak, 13. lipnja 2013.

Nadjev od povrća za krumpirove palačinke



Brzo pirjani šampinjoni, tikvica, svježi krastavac i paprika ukusan su nadjev za palačinke od krumpira i jogurta  




Ova kombinacija povrća može se, naravno iskoristiti i kao prilog uz rižu, špagete, pire krumpir ili dodatak sendviču, a kao nadjev za palačinke je poseban specijalitet koji jako volimo. 


Recept za palačinke od krumpira možete pogledati ovdje.


Za nadjev za 4 palačinke potrebni su slijedeći 





sastojci:

  • 2 - 3 šampinjona, 
  • 1/2 crvene svježe paprike, 
  • 1/2 žute svježe paprike,
  • 1/4 tikvice, 
  • 1/4 svježeg krastavca, 
  • 2 česna češnjaka (nije obavezno),
  • 1/2 žličice ljute crvene mljevene paprike (ili slatke),
  • sol, papar, 
  • 2 - 3 žlice maslinovog ulja,
  • voda za dolijevanje, 
  • 2 - 3 žlice pasirane rajčice.





Priprema: 

  • Sve povrće narezati na male komadiće, šampinjone na listiće.
  • Na vruće ulje u tavu staviti šampinjone, promiješati, doliti 1/2 čaše vode i poklopljeno pirjati na jakoj vatri dok voda ispari.




  • Sada dodati ostalo povrće, usitnjeni češnjak, sol, papar, mljevenu papriku, promiješati, peći nekoliko minuta, zatim doliti još 2 žlice vode, pasiranu rajčicu i pirjati 5 - 10 minuta, poklopljeno,  na jakom plamenu.




  • Kad je tekućina isparila povrće je gotovo i možete ga staviti u palačinke.



  • I sa uživanjem pojesti.






Izvrsno je uz jogurt ili svježe rajčice.


Želim vam dobar tek!

Glazbeni vremeplov:







3 komentara:

Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!

AddThis