Umjesto pašteta i suhomesnatih narezaka, uživajte u povrću
Može se staviti u sendvič, servirati sa rižom, špagetima, krekerima od integralne riže ili kao prilog uz odrezak. Kada od prošlog obroka ostane pečenih ili kuhanih pilećih prsa, dodajte ih, i uz svježu salatu imate jednostavan obrok.
Na slici je moj jučerašnji kasni doručak.
Za pripremu potrebno je samo 15 minuta.
Sastojci:
- 1 mrkva izrezana na tanke kolutiće,
- 1 velika glavica luka, izrezana na tanke kolutiće,
- 1 mala tikvica, isto izrezana na tanke kolutiće,
- 1 česan češnjaka, sitno isjeckan (neobavezno),
- 2 - 3 žlice maslinovog ulja,
- sol, papar,
- 1/2 žličice ljute mljevene crvene paprike,
- 1/2 žličice kurkume
- začini po želji (list peršina, celera, ružmarin, mažuran...)
Priprema:
- Zagrijati tavu, dodati ulje, ubaciti povrće i na jakoj vatri peći 1 - 2 minute uz miješanje.
- Posoliti, popapriti, dodati crvenu papriku i kurkumu, doliti malo vode (cca 0,5 dcl). Ako koristite suhe začine, dodajte sada i njih. Ako imate svježe, samo ih umiješajte kad je povrće gotovo. Poklopite i pirjajte još 5 - 10 minuta, na jakom plamenu. Nekoliko puta promiješajte, da ne zagori.
- Kad tekućina ispari, povrće je gotovo i može se servirati.
Možete napuniti žemičke, dodati list zelene salate i malo sira i ponijeti na posao. Ukusno je i toplo i hladno.
Uz špagete, pire krumpir ili zapečene kriške kruha, može se poslužiti i kao lagana večera.
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!