Vrlo zdravo povrće, iako ga mnogi ne vole kuhano na klasičan način.
Ovdje stavljam 2 brza recepta:
1. Salata od poriluka i jaja
- 3 jaja
- 1 gornji bijeli dio poriluka
- 1 žlica ulja (maslinovo, bučino, laneno, kakvo već volite)
- 1 žlica jabučnog octa
- sol i papar prema ukusu
Jaja skuhati, ohladiti i narezati na ploške. Gornji dio poriluka isto tako narezati. Začiniti po ukusu.
Ovo je vrlo jednostavna, brza i zdrava salata, a servirana uz suhe krekere od riže, pogodna i za one koji paze na unos kalorija.
2. Poriluk s pečenim jajima
Često kuham juhu sa dosta povrća u koju stavljam i poriluk. Obzirom da ga svi ukućani ne žele jesti kuhanog, izvadim ga iz juhe i spremim posebno na drugi način, obično za večeru.
- malo skuhanog ocijeđenog poriluka
- 2-3 jaja
- 1 žlica ulja ili maslaca, po želji
- sol i papar
U tavi na masnoći prodinstati poriluk dok tekućina ne ispari. Na to dodati umućena posoljena jaja i peći uz miješanje cca 1 minutu.
Može se po vrhu dodati malo naribanog tvrdog sira, po želji.
I još samo pjesma za danas:
I još samo pjesma za danas:
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!