Tjestenina sa kockicama kuhanog krumpira pirjanog s lukom.
Sjeća li se netko još tog starinskog jela?
Ja ga nisam obožavala, ali moglo je proći, ako nije bilo nečeg boljeg.
Sad sam napravila svoju verziju s batatima i jako mi se svidjelo.
Vrijeme za pripremu cca 30 min:
Sjeća li se netko još tog starinskog jela?
Ja ga nisam obožavala, ali moglo je proći, ako nije bilo nečeg boljeg.
Sad sam napravila svoju verziju s batatima i jako mi se svidjelo.
- 250 gr tjestenine ( makarona, pužića ili, još bolje, domaće tjestenine)
- 1 veći batat
- 1 srednja glavica luka
- 1 žlica ulja (ja sam koristila maslinovo)
- sol i papar
Oguliti batate, izrezati na kockice i staviti kuhati u uzavrelu slanu vodu. Kuhati otprilike 15 minuta.
Ja sam kuhala duže, pa su mi se pretvorili u pire i to mi se svidjelo.
Skuhati tjesteninu.
U dubljoj tavi popržiti na ulju 1 glavicu luka da postane svijetlo žut. Dodati ocijeđene skuhane batate i kratko prodinstati,
U sve dodati ocijeđenu tjesteninu, promiješati, dodati sol i papar po ukusu, i još malo pirjati da se sve poveže.
Izvrsno je za laganu večeru uz čašu vina i glazbu koju volite.
Ja trenutno slušam Schuberta :)
Ja trenutno slušam Schuberta :)
Dobar tek!
Bravo za izbor recepata!!!
OdgovoriIzbriši