Ovo jelo radim dosta često jer ga svi vole, čak i oni, koji su prije nego što su probali na ovaj način, tvrdili da to ne jedu. Priprema je dosta brza, čini mi se da se više vremena potroši na sjeckanje nego na kuhanje.
Povrće koje stavljam ovisi o sezoni.
Zimi koristim naribanu mrkvu, nasjeckane šampinjone, naribani korijen celera i peršina, isjeckani poriluk, a ljeti isjeckane tikvice, paprike, patliđan, svježi paradajz, već prema tome što imam pri ruci.
U bilo kojoj verziji obavezno stavljam luk i prema ukusu češnjak.
Zimi koristim naribanu mrkvu, nasjeckane šampinjone, naribani korijen celera i peršina, isjeckani poriluk, a ljeti isjeckane tikvice, paprike, patliđan, svježi paradajz, već prema tome što imam pri ruci.
U bilo kojoj verziji obavezno stavljam luk i prema ukusu češnjak.
U ovoj verziji potrebno je:
- 250 - 300 g pilećih jetrica, nasjeckati na sitnije komadiće,
- 1 naribana mrkva
- 1 gornji dio poriluka, isto nasjeckan,
- 1 srednja glavica luka, narezana na kockice
- 2 česna češnjaka, sitno nasjeckana
- 2 žlice ulja,
- 1 dcl pasirane rajčice,
- 1 dcl vina (nije neophodno, ali daje dobar okus),
- 1 mala žličica crvene mljevene paprike,
- 1 list lovora,
- sol i papar po ukusu,
- ostali začini po ukusu (ja stavljam suhi peršin, malu žličicu kurkume, bosiljak ili malo origana, ali nije neophodno)
Na ulju dinstati povrće dok luk ne dobije žućkastu boju. Zatim dodati isjeckana jetrica i lovorov list i dinstati uz miješanje.Po potrebi podlijevati vinom ili vodom.
Nakon cca 10-15 min, dodati pasiranu rajčicu, papriku i ostale začine, ako treba još malo doliti vina ili vode.
Prokrčkati još cca 10 minuta i servirati uz tjesteninu, pire od krumpira, palentu, njoke, noklice i sl.
Uz ovo jelo izvrsno paše zelena salata.
Po želji posuti ribanim sirom.
Današnji glazbeni broj: Karlo Metikoš :)
Naknadno dodajem video s pripremom jetrica, ovo je malo drugačiji recept, pa pogledajte:
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!