Brza salata kao lagani vegetarijanski obrok
Jako volim ovako pripremljeno povrće - samo isjeckam što ulovim u hladnjaku, ubacim u tavu na maslinovo ulje i za čas imam izvrstan i ukusan obrok.
sastojci:
- pola tikvice,
- malo šampinjona,
- 1 svježa paprika,
- 1 česan češnjaka,
- 2 - 3 žlice ulja (ja sam stavila maslinovo)
- sol, papar, neobavezno malo ljute mljevene papričice,
- nekoliko listova svježe endivije,
- po želji 1/2 limuna.
- 1/2 rajčice .
priprema:
- Povrće operite, sitnije isjeckajte tikvicu, papriku, šampinjone i češnjak. Salatu endiviju izlomite na komade veličine zalogaja, a rajčicu na kriške.
- Stavite ulje u tavu, pa kad se zagrije, dodajte izrezano povrće i češnjak i poklopljeno pržite 10 - 15 minuta, uz povremeno miješanje.
- Endiviju poslažite na tanjur ili u zdjelicu u kojoj će se salata servirati.
- Povrće promiješajte, posolite i popaprite, po želji dodajte mrvicu ljute paprike, i time prelijte endiviju.
- Dekorirajte kriškama rajčice, i limunom i poslužite uz krišku kruha od cjelovitog brašna ili kuhanu integralnu rižu.
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!