Voćni doručak od zobi, voća i čokolade


Sa jabukom, brusnicama, kokosom, čokoladom, zobi, lanenim sjemenkama i jagodama




Voće se može kombinirati prema želji i sezoni. Volim sve bobice pa kad je sezona ubacim borovnice, ribizle, šumske jagode, višnje, maline, kupine.  Banane, sočne kruške, marelice, breskve, kivi, smokve i sl. isto su fine. Zimi koristim suho voće, prethodno par sati namočeno u vodi. 
Mogu se koristiti i razni kompoti iz konzerve ili domaće zimnice. Ovo izbjegavam, jer se trudim smanjiti količinu šećera u prehrani.


Voće se ne mora kuhati. Ja jabuku obično prokuham, ali može se dodati i svježa, nasjeckana. 
Agrume ne stavljam u ovu kombinaciju, njih više volim iscijediti i popiti kao sok.





Za ovu trenutnu verziju potrebni su slijedeći

Sastojci:

  • 2 - 3 velike žlice kuhane zobi (o kuhanoj zobi možete pogledati ovdje),
  • 1 jabuka isjeckana na sitnije komadiće, 
  • 1 šaka brusnica,
  • 2 - 3 kockice tamne čokolade za kuhanje,
  • 1 žlica kokosovog brašna,
  • 1 žličica cimeta u prahu (ili druge arome po želji, npr vaniliju, ribanu koricu naranče)
  • može ze staviti 1 žlica šećera, fruktoze ili meda. Ja nisam stavila ništa.
  • malo vode (ili mlijeka, voćnog soka ili zamjene za mlijeko, po želji),
  • 1 žlica svježe mljevenih lanenih sjemenki (ili oraha, lješnjaka, badema i sl.)
  • nekoliko jagoda.




Priprema: 

  • Kuhanu zob, jabuku, brusnice, kokos, čokoladu, cimet i malo tekućine stavite u manju posudu i kuhajte cca 5 minuta uz miješanje. Ako želite dodajte i šećer ili med.
  • Dodajte lanene sjemenke i ukrasite svježim jagodama.



Ovo je količina za jednu osobu.


Želim vam dobar tek uz meni dragu pjesmu iz 70-tih :) 






Primjedbe