Sa jabukom, brusnicama, kokosom, čokoladom, zobi, lanenim sjemenkama i jagodama
Voće se može kombinirati prema želji i sezoni. Volim sve bobice pa kad je sezona ubacim borovnice, ribizle, šumske jagode, višnje, maline, kupine. Banane, sočne kruške, marelice, breskve, kivi, smokve i sl. isto su fine. Zimi koristim suho voće, prethodno par sati namočeno u vodi.
Mogu se koristiti i razni kompoti iz konzerve ili domaće zimnice. Ovo izbjegavam, jer se trudim smanjiti količinu šećera u prehrani.
Voće se ne mora kuhati. Ja jabuku obično prokuham, ali može se dodati i svježa, nasjeckana.
Agrume ne stavljam u ovu kombinaciju, njih više volim iscijediti i popiti kao sok.
Za ovu trenutnu verziju potrebni su slijedeći
Sastojci:
- 2 - 3 velike žlice kuhane zobi (o kuhanoj zobi možete pogledati ovdje),
- 1 jabuka isjeckana na sitnije komadiće,
- 1 šaka brusnica,
- 2 - 3 kockice tamne čokolade za kuhanje,
- 1 žlica kokosovog brašna,
- 1 žličica cimeta u prahu (ili druge arome po želji, npr vaniliju, ribanu koricu naranče)
- može ze staviti 1 žlica šećera, fruktoze ili meda. Ja nisam stavila ništa.
- malo vode (ili mlijeka, voćnog soka ili zamjene za mlijeko, po želji),
- 1 žlica svježe mljevenih lanenih sjemenki (ili oraha, lješnjaka, badema i sl.)
- nekoliko jagoda.
Priprema:
- Kuhanu zob, jabuku, brusnice, kokos, čokoladu, cimet i malo tekućine stavite u manju posudu i kuhajte cca 5 minuta uz miješanje. Ako želite dodajte i šećer ili med.
- Dodajte lanene sjemenke i ukrasite svježim jagodama.
Ovo je količina za jednu osobu.
Želim vam dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar
Zahvaljujem na posjeti.
Vaša mišljenja, komentari i savjeti su dobrodošli!