Još jedno jednostavno zdravo jelo od kuhane zobi
Može se poslužiti kao samostalan obrok sa salatom od mrkve i limuna, ili kao prilog.
Sastojci:
- 1 šalica kuhane zobi (o kuhanju zobi možete pogledati ovdje),
- 1 glavica luka,
- 1 česan češnjaka (neobavezno),
- 2 žlice ulja (maslinovo, suncokretovo ili maslac),
- 1 konzerva graška od 4oo gr ( svježi ili smrznuti grašak, može se upotrijebiti i mješano smrznuto povrće),
- sol, papar
- kurkuma (neobavezno),
- 1 sitno ribana mrkva,
- 1/2 limuna.
Priprema:
- U dubljoj tavi na ulju ispržite luk da malo porumeni. Dodajte češnjak i grašak. Ako koristite konzervirani dinstajte ga 5-10 minuta. Zamrznuto povrće nemojte odmrzavati prije kuhanja. Dodajte ga na luk, malo posolite i dinstajte dok se ne skuha. Možda će biti potrebno malo podliti vodom.
- Kad je grašak skuhan dodajte kuhanu zob, posolite i popaprite, (dodajte kurkumu) i uz miješanje kuhajte još 10-tak minuta.
- Mrkvu očistite, operite, sitno naribajte i začinite limunom.
- Servirajte kao samostalno jelo ili kao prilog iz pečene ili pohane šampinjone ili odreske.
Želim vam dobar tek!
Ma moram nabaviti zob, ovi tvoji rescepti su super. U međuvremenu ću isprobati s ječmenom kašom.
OdgovoriIzbrišiKrasan sarolik obrok; odlicna serija recepata!
OdgovoriIzbrišista reci ,odusevljavas me receptima i domisljtoscu.
OdgovoriIzbrišisuper