Fine, jednostavne kuglice - desert za sve prigode
Pripremljene od kuhane zobi, lješnjaka, kokosa i čokolade. Umjesto lješnjaka mogu se koristiti orašasti plodovi, bademi, sjemenke suncokreta i slično. Primijetit ćete da ih ne možete jesti vrlo brzo. Iako su sočne i mekane, morate ih žvakati, pa su odličan izbor kada dobijete želju za slatkim i čokoladnim, jer u to vrijeme svi smo malo nerazumni.
Kako kuhati zob (cjelovito zrno zobi) koju možete koristiti kao osnovu za razna jela možete vidjeti ovdje .
Sastojci:
- cca 1 čaša kuhane zobi,
- 1 čaša lješnjaka (treba ih samljeti),
- 50 gr tamne čokolade za kuhanje (možete staviti više, prema ukusu),
- 50 gr maslaca ili margarina (može se izostaviti),
- 1/2 šalice kokosovog brašna (ili više, ako želite),
- 3 velike žlice fruktoze (može se staviti običan ili smeđi šećer ili neka zamjena ako ju koristite, a može se staviti i više šećera, prema ukusu),
- aroma po želji (vanilija, mala žličica ruma ili nekog likera),
- kokos, kakao prah, šećer ili mjeveni orasi u koji ćete uvaljati kuglice.
Priprema:
- Kuhanu zob i mljevene lješnjake stavite u posudu i promiješajte,
- Maslac i čokoladu rastopite u posudici, dodajte fruktozu, aromu po želji, dobro promješajte, pa dodajte smjesi od zobi i lješnjaka.
- Sve dobro promiješajte. Poželjno je smjesu staviti na kratko u frižider da se stisne, jer je tako lakše formirati kuglice, ali nije obavezno.
- Formirajte kuglice, uvaljajte ih u kokos i kakao i servirajte.
Zob se može i usitniti štapnim mikserom, međutim onda gubite strukturu zbog koje su ove kuglice specifične.
Ako isprobate ovaj recept, nadam se da ćete guštati u njemu kao i ja sada.
Želim vam dobar tek!
Ovo mi se jako sviđa. Imaš pravo, kad' počnemo sa slatkim, teško je stati, a ovo se ne jede brzinski.
OdgovoriIzbrišiBaš mi se svidja ovaj tvoj zobeni slijed recepata.
OdgovoriIzbrišiMorala bum nekaj od tog isprobati. Mislim da budu prve bile ove kuglice. :)
Divan receptic; prisvajam ga!
OdgovoriIzbrišiodlično...sviđa mi se...jako
OdgovoriIzbrišiOdlične su, hvala na receptu! :-)
OdgovoriIzbrišiMuy delicioso me encanta,abrazos.
OdgovoriIzbriši